U nekom od prošlih vekova, ono što radi Textil bilo bi moguće samo u velikoj evropskoj trgovačkoj luci u koju svakodnevno pristiže prekookeanska flota sa dugo očekivanim tovarima, gde su se pored začina i egzotičnih biljaka krile i dragocene tkanine iz dalekih imperija. Danas je to poduhvat koji iz centrale u Užicu vodi tim iskusnih mladih ljudi, a duh smelih pustolovina po dalekim morima čuva upravna zgrada sa svojim formalnim asocijacijama na trup nekakve elegantne barke.

Saznaj više...
Preuzmite naše finansijske izveštaje.
close
Facebook
textil

U njihovom potpalublju sve vrvi od materijala iz Italije, Kine, Koreje, Bugarske, Truske, Indije, Brazila i manufaktura svih značajnih proizvođača tekstila širom sveta. Količine prodatih tkanina se mere hiljadama kilometara godišnje, što su distance koje ovo carstvo povezuje sa najznačajnijim modnim prestonicama. Tu se kriju tkanine za laku i tešku, mušku, žensku i dečju konfekciju, kao i pozamanterijski detalji neophodni tekstilnoj industriji.

Početak istorije ove porodične kompanije nalazi se u tridesetim godinama prošlog veka, a svoje ime i konačni identitet u vezi sa trgovinom tekstilom dobija 1991. Samo par godina kasnije Textil otvara magacin u Beogradu, a zatim i kancelariju u Kini. Mlad i kreativan tim vodi kompaniju ka kontinuiranom rastu i jasnom opredeljenju prema modernom dizajnerskom pristupu, što dovodi do nastanka poslovne zgrade Textila 2007. godine, nagrađene priznanjem Salona arhitekture, kao i Arhitektonske komore za izuzetno dostignuće u arhitekturi.

Danas Textil sarađuje sa većinom domaćih brendova i ima novo predstavništvo u Beogradu u GTC Plaza poslovnom centru. Kao lider u kreiranju tekstilnog koncepta, prvi i jedini posebno bira svoje kolekcije materijala za naredne sezone, što znači da su sada u toku poslednje pripreme za kolekciju jesen/zima 2012.

Da li znate šta će se nositi ove jeseni? Pitajte Textil.