07.04.2019

-

Animal print

Piše: Vlada Savić

Dizajneri su ukrotili svoj avanturistički duh i doneli nam najveći ulov sezone – animal print! Teško je i nabrojati sve kreatore koji su opsednuti  divljim zverkama u svojim kolekcijama ali kada je krajem prošle godine kraljica minimalizma Viktorija Bekam ponela leopard kaput bilo je jasno da je velika modna groznica na pomolu. Danas je živimo!

Životnjsko carstvo preselilo se na ulice modnih metopola, Njujorka, Londona, Milana i Pariza.Ne viđaju se samo haljine, bluze, suknje i torbe, tu su i džemperi, svi aksesoari pa čak i čarape.

Sa leva na desno: 1. BUKLE ANIMAL LUX DSN # ANIMAL  # BORDO BLUE / 2. KOSULJAR VIS MORROCO PRT DSN # ANIMAL # BLACK ESTUCO / 3. KRZNO ANIMAL  DSN # ZEBRA # BLACK WHITE / 4. SLJOKICE S TRANSPARENT PRT DSN # ZEBRA # BLACK / 5. VISKOZA PL. MELANGE C FOIL DSN # ANIMAL SPOTS # BEIGE ANIMAL / 6. VISKOZA PL. SWEATER KNIT PRT DSN # 8080 LEOPARD # TERACOTA BLACK

Iako često osporovan da  koketira sa kičem kritika nije odmogla u njegovoj enormnoj popularnosti, naprotiv, ovaj dezen jednostavno ili obožavate ili ne podnosite. Ono na čemu mu ove sezone skidamo kapu je apsloutna dominacija! Od  leoparda i pitona do zebre i žirafe, sve je dozvoljeno i sve je tako poželjno.

Materijali takođe krše pravila pa u fokusu nije samo jedna vrsta tkanine već je ponuda široka, čini se nikad veća, od veštačke kože preko viskoze i pamuka do trikotaže. Najzastuplejniji su oni printovi koji verno oslikavaju prirodne šare životinja ali ni tu nije kraj jer ova sezona nudi i leopard dezen u crvenoj boji ili pitona u fluozelenoj nijansi.

Biće uzbudljivo pratiti u šta će evoluirati animal print,  do tada on je svojevrsni modni klasik među dezenima koji je visoko zauzeo tron i nema nameru da siđe, to je definitivno!

Podelite ovo:

Textil - Animal print

Loading...