07.05.2018

-

Ključni trendovi A/W 18-19

Ultimativni modni trend broj jedan ove sezone. Obeležiće je “LSD – LITTLE SILVER DRESS”, koja menja malu crnu haljinu. Sa inspiracijom osamdesetih, svetlucavi stil ovoj sezoni stavlja glamurozni pečat. Efekat premaza, bilo da je srebrni ili zlatni…metalizirani materijali, daju notu luksuza i elegancije “party look”, ali se nose i u svakodnevnim i celodnevnim odevnim kombinacijama: sakoi, suknje, haljine, kardigani, jakne…

Plise je i dalje udarni trend efekat! Plise daje notu elegancije, bilo da je u svečanom ili u casual stilu. U svedenim, klasičnim formama koristi se u bluzama, kosuljama, haljinama, suknjama… Suknja do pola lista je bazni model za plisirane materijale. Novina u pliseu su kolor blok kombinacije u modelu, odnosno kombincija dva tona na jednom materijalu ili kombinovanje dve ili više boja u jednom odevnom predmetu od plisiranog materijala.

 

Ovo je grupa svečanih materijala koja obogaćuje jesenje i zimske kolekcije. Lux materijali, til, čipka i pliš, nastavljaju i dalje da se primenjuju i u casual-sportskom look-u.

U sezoni A/W 18-19 izdvajamo tri ključna motiva, geometrijski, cvetni i kamuflažni. Skoro da je nezamisliv outfit bez  geometrijskih dezena kao sto su tartan, karo, sitne kocke, pepito, princ de galles. Novina u zimskoj kolekciji su i floralni motivi, pod parolom „Procvetajte ove zime“. Kamuflaža kao standard provači se iz sezone u sezonu.

Obučeni u kožu od glave do pete, to je jedna od centralnih tema nadolazeće sezone. Kultni Matrix kao inspiracija. Crna koža i lak visokog sjaja su “must have”! Prošlogodisnji trend krzna se nastavlja, bilo da je šišano ili duga dlaka, u bojama i dezenirano, i dalje je u modi.

Novina za ovu sezonu su vrste štepova odnosno dezena – krupniji štep poput našeg Zik-Zak u štep šuškavcu, zatim štep print sa aktuelnim cheks dezenom i step foil u tri dezena. Efekat štepa ne samo na šuskavcima, prisutan je i na drugim podlogama. Štep je velika stvar u sezoni koja dolazi!

Za detaljniju analizu trendova i pomoć pri kreiranju kolekcije, očekujemo vas u našem predstavništvu u Beogradu ili glavnoj kancelariji u Užicu.

Podelite ovo:

Textil - Ključni trendovi A/W 18-19

Loading...