26.05.2017

-

Ključni trendovi AW 2017/18

Pliš
Glavna asocijacija je na otmenost, ali se primenjuje i na dnevne i na večernje varijante. Pliš je prosto u trendu. I ima tendenciju da bude još više u trendu. U odnosu na pliš koji znamo iz prošlosti, njegova moderna interpretacija je nešto bogatija. Naravno, u skladu sa potrebama i ukusima sezone, njegova primena je pogodna i za dnevne i za večernje varijante. Dovoljno je da se dodaju ukrasi, postavljeni pliš ili plisirane aplikacije i da se klasični komadi odeće pretvore u savremeni luksuz.

Svetlucavi materijali
Ne postoji ništa toliko opravdano kao pojavljivanje sjajnih i svetlucavih površina u prekratkim zimskim danima. Sva sreća, sve vrste odblesaka sa odeće ostaju ključni modni trend u kolekcijama za jesen/zimu tokom svih nedelja mode. Materijali i detalji kao što su metalna folija, šljokice i lureks se primenjuju bukvalno od glave do pete. Ovaj zimski glamurozni izgled unosi dramatičnu atmosferu i raspoloženje za dobru zabavu tokom hladnih godišnjih doba.

Životinjski motivi
Ekscentrici svih kontinenata mogu konačno da se raduju. Ovaj modni trend konačno proglašava za pravilo ono što je do sada bilo za hrabre i željne pažnje. Pravi leopard print se vratio na modne piste Milana i Pariza za sezonu jesen/zima 17/18. Dizajneri su usvojili životinjske motive za razne kategorije odeće, a pokazalo se da naročito dobro funkcionišu na kaputima i mantilima koji postaju veoma egzotični komadi. Varijacije uvećanih motiva se pojavljuju u vezi sa raznim životinjskim vrstama i podvrstama. Zanimljivo je da se ovi motivi pojavljuju u širokom rasponu tekstila, od pletenih, preko velura do eko krzna.

Vinitidž vamp
Ako ste za jednostavnost i nenametljivost, najbolje je da prespavate sezonu jesen/zima 17/18. Živim, treperavim bojama i raskošnim materijalima se pridružuju podjednako dekadentni florali. Sa izrazito vintidž atmosferom, ovi florali dodaju nostalgični kvalitet savremenim stilovima. I kao print i kao motiv, floralni svet poseduje komercijalnu dugotrajnost, zahvaljujući kombinacijama boja i osnova.

Podelite ovo:

Textil - Ključni trendovi AW 2017/18

Loading...