27.06.2017

-

Najbolja selekcija AW 17-18

Kolekcije će biti laganije i svetlije nego inače

Nije u potpunosti čudno što su trendovi boja vezani za puno različitih crvenih, kao što su jarke i tamne osnovne nijanse, jesenje braon i retro burgundac. Najupečatljivije mesto za pronalaženje ove palete u veoma doslednom nizu je kolekcija Rafa Simonsa za Calvin Klein. Boje su ispraćene i teksturama, pa najbolja selekcija trendova svakako neizostavno uključuje gospodina Simonsa.

Pored toga, videli smo mnoštvo i bogatsvo boja i dezena, naročito u kolekcijama kao što su Marni, Junya Watanabe i Dries Van Noten.

Šta god ste do sad mislili o osamdesetim godinama prošlog veka, moraćete da se predomislite! Sezona jesen/zima 17/18 biće obeležena oštrim krojevima inspirisanim 80im. Zamislite predimenzionirana ramena i sve će vam biti jasno! Stilovi koji će imati komercijalni uspeh će biti oni koji su poznati iz prošlih vremena, a preoblikovani za modernu ženu: u vidu opuštenih pantalona koje idu i sa patikama i sa blejzerom prilagodljivim i za dan i za noć, na primer.

Zatim, printovi, dezeni, naročito florali! Neretko predimenzionirano, upečtaljivo, nezaobilazno. Muška odeća može da istrpi nešto svedenije printove kao što su kvadratići. Susretaćemo i niz drugih tema, od predimenzioniranih krojeva i retro-futurističkog izlgeda, do svežih urbanih, ženstvenih stilova.

Gde god se budete kretali naredne jeseni i zime, ne zaboravite da budete strukirani. Jakna strukirana kaišem će davati karakterističan izgled silueti i predstavlja važnu tendenciju za jesen/zimu 17/18. Fokus na struk daje modni kvalitet ovom komadu odeće.

 

Iako govorimo o jednoj određenoj modnoj sezoni, cu trendu će zapravo biti da se zaboravi na karakteristične podele na sezone. Pomešaće se proleće i zima, leto i jesen. Unakrsna razmena između različitih godišnjih doba, kada je izgled u pitanju, postaje sve važnija, pa se tipični dezeni za proleće/leto pojavljuju u kolekcijama za jesen/zimu, i obrnuto. Vansezonski dizajn i stilizovanje izgleda kroz primenu raznih slojeva ostaje veoma važna tendencija.  To je bilo posebno očigledno u najnovijim kolekcijama za proleće/leto, gde su preovladavali elementi koji su inače asocijacija na zimu – metalik obrada materijala, brokati i raskošne istorijske reference.

Jedna od kategorija u kojoj je došlo do važnih promena je svakako kategorija kaputa i mantila, ili ono što se zove vanjska odeća. Laganiji kaputi kao što su ogrtači i kabanice su sve prisutniji, dok su krzneni kaputi i dalje najraširenija kategorija.

Da rezimiramo, tendencija iz prethodnih sezona i veliki povratak na modne piste definitivno su nastavljene referencama na osamdesete godine.

Sada je moguće sagledati niz stilskih elemenata koji dolaze iz ove dekade prošlog veka i koji se dosledno pojavljuju u najnovijim kolekcijama. Pre svega tu su naglašena ramena, ali i metalik obrade, materijali od vinila i uz kožu pripijeni osnovni odevni elementi. Koketiranje sa 80im je sve prisutnije i pojavljuje se i kod uticajnih dizajnera kao što Saint Laurent, Kenzo i, najskorije, Balenciaga (kolekcija proleće/leto koja je eksplodirala na instagramu)

Podelite ovo:

Textil - Najbolja selekcija AW 17-18

Loading...