28.06.2017

-

Vodeće forme AW 17-18

Hajde malo da mislimo nezamislivo. Hajde da spojimo crveno i roze, Madonu i primadonu, Australiju i Kamčatku. Došao je trenutak kada je najizrazitiji trend zapravo spajanje dva trenda – i to ekstremna. Kada je ženska odeća za narednu sezonu u pitanju, reč je o povezivanju formalnog i svakodnevnog izgleda, minimalističkog i maksimalnog, neočekivanim spojevima koji dodaju novu dimenziju ženskoj silueti i stilu.

KLJUČNE TAČKE
Cilj je, naravno, postizanje osećaja prefinjenog luksuza. Dobitna formula ove sezone je: minimalistička silueta + maksimalistički stav. Mislite na preuveličane detalje, intenzivne šare i raskošne materijale. Sve to na silueti čistih linija. Osećaj opuštenosti i udobnosti postao je početna tačka za dizajn. Dizajnu je očigledno dodata toplina i praktičnost. Ženski oblik je prisutan, ali je njegova mekoća dopunjena nekim oštrim ivicama. Tu su duboki V izrazi, siluete u obliku slova A i fokus na struku kao ključne opsesije. Zapamtite – detalji su važni! I u principu su dovoljno veliki da je nemoguće da ih ne primetite. Dužine i prorezi, predimenzionirani džepovi i detalji, detalji, detalji! Granice između svakodnevnog i formalnog odevanja se zamagljuju: svakodnevni odevni predmeti kao što je kućni ogrtač ili dnevna haljina su prerađeni u raskošnoj čipki i plišu, što omogućava da izgledaju savršeno i za dnevne i za večernje prilike.

1. KUĆNI KAPUT
Ovaj kaput otelovljuje ključnu poruku sezone za luksuzno udobno odevanje, primenjujući spoj udobnosti i iznenađujućih kombinacija. Silueta je obrađena raskošnim plišem, što izdiže ovaj komad odeće u zonu luksuznog udobnog odevanja. I magija odabranog materijala postaje očigledna!

2. SPORTSKA ČIPKANA HALJINA
Sport i čipka? Zvuči kao da ste pogrešno čuli. Međutim, sportska čipkana haljina već spada u ključne odevne predmete. Forma u obliku slova A, čini je prilagodljivim i za dnevne aktivnosti i za večernje izlaske. Kada se na veoma popularnu čipku doda rajsferšlus kao detalj dobija se neočekivani sportski izgled.

3. PLISIRANA SUKNJA
Plisirana suknja srednje dužine ostaje suštinski važan činilac sezone. Plisirana suknja je onaj komad odeće koji morate imati za sve sezone i za redovne izlaske. Ove jeseni i zime je važno da bude srednje dužine i od lakih materijala kao što su svila, šifon i taft. Posebni efekti se postižu štampanom svilom i materijalima sa obradama kao što su površine duginih boja. Ovaj zauvek poželjni komad odeće se javlja u asimetričnim varijantama u više slojeva i obuhvata mogućnosti kombinacija od dnevnih do večernjih varijanti.

 

4. MINIMALISTIČKE ZVONASTE PANTALONE
Ova forma vas može začuditi kao obnovljeni trend, ali zapravo laskavi podignuti struk i pomalo zvonaste nogavice čine ove pantalone savršenim nezaobilaznim pantalonama za formalne prilike. Ove sezone kroj je ipak uži, što je pomak od prethodne sezone kada je dominirala široka varijanta, inspirisana 70im godinama.

Podelite ovo:

Textil - Vodeće forme AW 17-18

Loading...