Kimono haljina univerzalan modni izbor

Kimono haljine i ogrtači su više od obične odeće za plažu; oni su simbol stila, kulturnog nasleđa i održivosti. Ono što izdvaja kimono je njegova neuporediva univerzalnost.

Tradicionalna japanska dugačka haljina vezana za složene rituale i ceremonije, prošla je izuzetnu transformaciju. Prilagodila se savremenom ukusu, nudeći spoj kulturne razmene i modernog šika.

Prošla su vremena kada je kimono bio rezervisan samo za sunčane dane pored mora. Danas kimono haljina, koja pristaje svakoj figuri, može da se nosi kao lepršavi ogrtač za plažu, haljina sa pojasom  za večernji izlazak ili uz majicu i džins za svakodnevna izdanja.

Različite tkanine, boje i dezeni, mogu učiniti svaki kimono najpoželjnijim odevnim komadom. Bilo da preferirate jednobojne satenizirane košuljarce za elegantan izgled, razigrane, šarene satene sa printom, lagane viskozne tkanine za udobnost i prozračnost, ili možda chrochet čipku za dodatnu dozu romantike – opcije su beskrajne i mi smo tu da ih vam omogućimo.

Pored toga, porast održive i etičke mode dodatno je podstakao popularnost kimona. Razni ekološki prihvatljivi materijali za šivenje (kao što su  lan i svila), etičke proizvodne prakse, čine da se kimono uklopi u vrednosti savesnih potrošača koji traže stil bez žrtvovanja principa. Kao trajni komad koji odoleva testu vremena, kimono nas poziva da usvojimo svesniji pristup održivoj modi.

Bilo na plaži ili izvan nje, kimono haljine su tu da ostanu, postajući deo naše modne priče sa gracioznošću i elegancijom.