O nama

Textil Veleprodaja

Najveći centar za veleprodaju materijala u regionu. 

 

Sve ključne reči u vezi sa upotrebom i svojstvima materijala, vode vas do kompanije Textil.

Više od 30 godina svojim dizajnom i proizvodima prisutni smo na globalnom modnom tržištu, zahvaljujući inovativnom i kreativnom pristupu tkaninama.

Nije u pitanju samo nepregledno obilje tekstura, boja i dezena kroz širok asortiman modnih tkanina, već i podrška kvalifikovanog osoblja sa ogromnim znanjem i veštinama vezanim za proizvodnju, distribuciju i upotrebu materijala.

Sa 46 zaposlenih u 6 sektora, i najmanje 5 do 7 proizvođača angažovanih  tokom čitave godine, dobijate sigurnog i pouzdanog partnera za svoj posao.

 

Naša misija

Posvećeni smo proizvodnji materijala za održivu budućnost, obezbeđivanju korisničkih usluga i saradnji koja se bazira na partnerskom, a ne samo odnosu dobavljač - kupac.

Kompanija Textil je u stalnoj potrazi za novim načinima kako da bude društveno odgovorna, podižući nivo ekološke svesti i sarađujući sa lokalnom zajednicom i neprofitnim organizacijama kroz projekte iz oblasti kulture, obrazovanja, humanitarnog delovanja.

Više od decenije, 2 puta godišnje, dodeljujemo i nagradu za najboljeg kreatora na Beogradskoj nedelji mode i na taj način pomažemo realizaciju kreativnog potencijala domaće modne scene.

Od aprila 2021. dostupna je I B2B online platforma za digitalnu saradnju u bilo kom trenutku sa bilo kog uređaja.

Sedište kompanije nalazi se u zapadnoj Srbiji u Užicu, sa filijalama u ŠangajuBeogradu, Zagrebu i Doboju.

 

Naši proizvodi

Asortiman najvećim delom čine modne tkanina koje je odabrao i kreirao Textil-ov Studio za dizajn, prateći poslednje trendove, kako globalne tako i lokalne.

Na zalihama je uvek raspoloživo 2 miliona metara materijala koji su neizostavni deo ponude svih svetskih modnih brendova, evropskih i svetskih standarda i kvaliteta.

Široka lepeza modnih tkanina za ženske, muške i dečije kolekcije koncipirana je kroz 4 sezone: proleće/leto i jesen/zimu. Pored sezonskih materijala tu je I veliki broj baznih artikala od pamuka, viskoze, lana, svile i poliamida.

Pomislite na materijale, kao što su pamuk, keper, vuna, svila, lan, trikotažni štofovi, viskoze, poliester, streč saten, trikotaža, pliš i somot, koža, žakard, keper, eko krzno, štepani materijali, šuškavac, teksas, lan. I zamislite da biste sve mogli da ih pronađete na jednom mestu i pojednostavite i ubrzate izradu sopstvene kolekcije!

Kada bi se spojila dužina materijala koja je prodata u poslednjih 5 godina stiglo bi se od Beograda do Njujorka.

 

Pored standardne ponude na raspolaganju je i Studio za dizajn koji nudi uslugu izrade ekskluzivnih kolekcija u skladu sa najnovijim tendencijama i potrebama klijenata, modnih kuća, dizajnera. Posebno vodimo računa o zastupljenosti specifičnih efekata i dezena na konkurentskim tržištima.

Istorija kompanije

Početak rada ove porodične kompanije je u tridesetim godinama prošlog veka, a svoje ime i konačni identitet u vezi sa trgovinom tekstilom dobija 1991.

Samo par godina kasnije Textil otvara magacin u Beogradu, a zatim i kancelariju u Kini.

Mlad i kreativan tim vodi kompaniju ka kontinuiranom rastu i jasnom opredeljenju prema modernom dizajnerskom pristupu, što dovodi do nastanka poslovne zgrade 2007. godine, nagrađene priznanjem Salona arhitekture, kao i Arhitektonske komore za izuzetno dostignuće u arhitekturi.

 

Kompanija Textil je nosilac međunarodnog sertifikata licence Dun & Bradstreet.

U 2015. godini kompanija je prošla međunarodnu analizu i pokazala da nastavlja izgradnju svoje pozicije kao najuspešnije u Evropi i Srbiji.

Kreditni rejting u 2014. godini je A, dok u 2015. godini nosi viši rejting poslovanja AA.

Textil je moderna firma zasnovana na optimizmu, koja stalno ulaže u zaposlene, verujući da je to jedini put napretka. Zbog toga obezbeđuje radionice, timbildinge i stalna usavršavanja (NLP, koučing).

Danas je Textil sinonim za poznavanje trendova, praćenje najpoznatijih sajmova i sveobuhvatno razumevanje materijala.