O nama | Textil

O nama

O nama

Sve ključne reči u vezi sa upotrebom ili svojstvima materijala, vode vas do kompanije Textil.

Nije u pitanju samo nepregledno obilje tekstura, boja i dezena u najvećem veleprodajnom centru u regionu, već o pristupu materijalima koji koncentriše sva dostupna znanja i veštine u vezi sa tkaninama danas. U ponudi kompanije Textil nalazi se široka lepeza modnih tkanina za ženske, muške i dečije kolekcije koncipirana kroz 4 sezone: proleće/leto i jesen/zimu. Textil materijali su neizostavni deo ponude svih svetskih modnih brendova, evropskih i svetskih standarda i kvaliteta. Pored sezonskih materijala na zalihama je veliki broj baznih artikala od pamuka, viskoze, lana, svile i poliamida.

Gotovo da ne postoji segment proizvodnje, distribucije ili upo- trebe materijala sa kojima Textil nije povezan. Jedinstvenost kompanije Textil leži u posvećenostii praćenju trendova, savetovanjem u oblasti mode, ulaganjem u dizajn.

Pomislite na bazne materijale, kao što su pamuk, keper, vuna, svila, lan, trikotažni štofovi, viskoze, poliester, streč saten, trikotaža, pliš i somot, koža, žakard, keper, eko krzno, štepani materijali, šuškavac, teksas, lan. A zatim pomisite na funkcionalne tkanine, sportske tkanine, tkanine za kapute, velur, bukle, voal, flanel, viskozu, likru košuljar, čipku, muslin, saten, flis, til. I zamislite da biste sve mogli da i pronađete u Textilu.

Kada bi se spojila dužina materijala koja je prodata u poslednjih 5 godina stiglo bi se od Beograda do Njujorka.

Na samom vrhu Textil zgrade u Užicu nalazi se dizajn studio. Usavršen u čitanju modnih smernica, opremljen je najboljim alatima za projekciju trendova, kako komercijalnih, tako i onih malo avangardnijih. Kolekcije se izrađuju u skladu sa najnovijim tendencijama i potrebama modnih kuća, dizajnera i drugih klijenata. Studio kreira posebne ponude za svakog klijenta vodeći računa o zastupljenosti posebnih efekata i dezena na konkurentskim tržištima.

Početak istorije ove porodične kompanije nalazi se u tridesetim godinama prošlog veka, a svoje ime i konačni identitet u vezi sa trgovinom tekstilom dobija 1991.

Samo par godina kasnije Textil otvara magacin u Beogradu, a zatim i kancelariju u Kini. Mlad i kreativan tim vodi kompaniju ka kontinuiranom rastu i jasnom opredeljenju prema modernom dizajnerskom pristupu, što dovodi do nastanka poslovne zgrade Textila 2007. godine, nagrađene priznanjem Salona arhitekture, kao i Arhitektonske komore za izuzetno dostignuće u arhitekturi.

Kao lider u kreiranju tekstilnog koncepta, Textil prvi i jedini posebno bira svoje kolekcije materijala za naredne sezone, kao i materijale za kolekcije svojih klijenata.

Kompanija Textil je nosilac međunarodnog sertifikata licence Dun & Bradstreet.

U 2015. godini Textil je prošao međunarodnu analizu i pokazao da nastavlja izgradnju svoje pozicije kao najuspešnije kompanije u Evropi i Srbiji. Kreditni rejting kompanije u 2014. godini je A, dok u 2015. godini nosi viši kreditni rejting poslovanja AA. Textil je moderna firma zasnovana na optimizmu, koja stalno ulaže u zaposlene, verujući da je to jedini put napretka. Zbog toga obezbeđuje radionice za zaposlene i stalna usavršavanja (NLP, koučing, yoga).

Danas je Textil sinonim za poznavanje trendova, praćenje najpoznatijih sajmova i sveobuhvatno razumevanje materijala.