Horoskopski znaci i Textil materijali

Tkanine su kao horoskopski znaci – svaka poseduje sopstvenu ličnost i drugačije izgleda u zavisnosti od osobe koja je nosi. Ako ste u dilemi šta odabrati, nije potrebno da previše razmišljate, sve potrebne informacije već su zapisane u zvezdama!

Ovan
20. mart - 20. april

Prvom prolećnom horoskopskom znaku, Ovnu, najviše pristaju modeli od materijala u vatrenim, jarkim bojama poput crvene, fuksije i ljubičaste. Rođene u ovom znaku privlače dinamični kontrasti i vole da eksperimentišu sa nekonvencionalnim kombinacijama u svom izgledu. Često su skloni ekstremima, a uz spoj kontrasnih materijala poput kože i muslina, stvaraju šik i moderan stil. 
Modna kreatorka rođena u ovom znaku je Vivienne Westwood, i glumica Sarah Jessica Parker modna ikona kultne serije „Seks i grad“.

Bik
21. april - 21. maj

Lagane i udobne lanene i pamučne tkanine su idealne za ovaj horoskopski znak. 
Bikovi su uvek u potrazi za savršenom ravnotežom između mode i udobnosti. Kako ovim znakom vlada Venera, oni su vođeni fizičkim čulima i preferiraju tkanine koje su taktilne i senzualne.
Boje koje vole jesu ružičasta, smaragdna, bela i nežno žuta.
Modni kreator rođen u znaku Bika je Valentino.

Blizanac
21. maj - 21. jun

Lepršave, svilenkaste viskozne tkanine sa lepim padom najviše pristaju ovom horoskopskom znaku. Materijali zelene i žute boje i oni na tačkice, motivi ptica, leptira i cveća, bilo kao printovi na odeći ili na modnim dodacima – to je ono što bi trebalo da se nalazi u garderobi Blizanaca. 
Imaju otkačeni modni stil, prate trendove, prvi su koji će isprobati najnoviji hit mode, ali će ga, pritom prilagoditi sebi i učiniti jedinstevnim. 
Modni kreator rođen u ovom znaku je Elio Fiorucci.

Rak
21. jun - 21. jul

Rakovi su emotivni, ali pouzdani, pa je za njih najbolji izbor muslin – lak, nežan, romantičan proziran i osetljiv kao i sam znak. Ovaj lagani i lepršavi materijal im omogućava da se igraju sa trendovima i transparentnošću, da u isto vreme budu slatki i nevini, čak i ako to nisu.
Što se tiče boja, rakovi ih biraju sledeći diskretne nijanse svojih osećanja, tako da im najviše pristaju biserno bela, sedefna i srebrna
Modni kreator rođen u znaku raka – Giorgio Armani.

Lav
21. jul - 21. avgust

Postoji nešto neverovatno radosno u posmatranju nečega sto sjaji! A kad Lav uđe u prostoriju, on privlači svu pažnju, bez obzira da li to želi ili ne. On je zabavan, samouveren, kreativan i uvek spreman za akciju, pa zaslužuje tkaninu koja mu pristaje. Šljokice mu nude pažnju koju želi, a pri tome su u mogućnosti da drže korak sa njegovom vedrinom i optimizmom.
Lava oduševljavaju srebrna, zlatnožuta i nijanse narandžaste.
Modni kreator rođen u ovom znaku je slavni Yves Saint Laurent.

Devica
21. avgust - 21. septembar

Za Device kažu da su realne, prizemne i veoma praktične, zato je za njih najbolji izbor Ponte Roma – tkanina koja spaja praktičnost  i udobnost. Ovaj materijal je savršen za nošenje od jutra do večeri, što ovom znaku odgovara. A najbolje od svega je što se može koristiti za šivenje gotovo svega, od haljina i suknji, do pantalona i blejzera, bilo da se radi o formalnom ili casual stilu.  
Kada su boje u pitanju, Device se odlučuju za neutralne nijanse, senf-žutu i kobaltnu
Modni kreator rođen u ovom znaku je Tom Ford.

Vaga
24. septembar - 23. oktobar

Prozračna i nežna tkanina til baš odgovara harmnočnoj vagi koja voli prefinjeni stil i u stalnoj je potrazi za elegancijom. 
I til i vagu odlikuje eterična i razigrana priroda i oboma najviše odgovaraju romantične, svečane haljine, baletske tutu suknje, bluze sa volanima. A nežne jesenje boje, kao što su boja meda i starog zlata naglašavaju njihovu romantičnu prirodu. 
Tipične vage senzualnog stila su Rita Hajworth i Monica Bellucci.
Jedan od mlađih i eminentnijih modnih kreatora Zac Posen rođen je u ovom znaku.

Škorpija
24.oktobar - 22. novembar

Izazovna, misteriozna, zavodljiva i oštra su reči koje najbolje opisuju Škorpije, ali i tkaninu koja im savršeno pristaje, a to je koža
Ako primetite osobu koja je krenula na posao u "koži" od glave do pete, ne šalite se na njen račun, u pitanju je jedan od najosvetoljubivijih horoskopskih znakova! Bilo da je u pitanju veštačka, prava ili latex, koža je u skladu sa tajanstvenom prirodom ovog horoskopog znaka i ističe njihov seksipil u svakom outfitu. 
Škorpije ne mogu da odole bojama tamnog vina, kao što su tamno ljubičasta, boja višnje i naravno, crna
Modni kreator rođen u ovom znaku – Stefano Gabbana.

Strelac
22. novembar - 21. decembar

Koja tkanina može da isprati ovaj znak u svim njegovim avanturama? Podjednako praktični, diskretni izdržljivi kada je potrebno, štepani šuškavi materijali i strelci predstavljaju idealan par! Zamislite jednu osobu iz vašeg okruženja koja je po prirodi istraživač, putnik i sportista i pronaći ćete je obučenu u pufer prsluk ili jaknu (bez obzira što je trenutno u kancelariji)! 
Njihove boje su tople, zimske bakarne nijanse: narandžasta kao plodovi kasne jeseni ili crveni poput nara... 
Modni kreator rođen u znaku strelca Alessandro Dell Acquua u čijim kolekcijama je ovaj artikal izuzetno zastupljen.

Jarac
22. decembar - 20.januar

Za razumne, strpljive i odgovorne Jarčeve klasika je pravi izbor u svemu, pa i u odevanju. Rođeni u sezoni  blistavih dočeka Novih godina, najbolje će  izraziti svoj stil i eleganciju u modelima od satena. Detalj koji će posebno istaknuti kraljevsko držanje ženskog jarca je duboki izrez na leđima. 
Njihovim visokim standardima najviše odgovaraju boje leda, slonovače, ali i ljubičasta i sve nijanse crne
Modna kretorka rođena u znaku jarca – Raffaella Curiel.

Riba
20. februar - 20. marta

Kada pričamo o ribama, pričamo o ljudima koji su rođeni da osvajaju svet modom! Romantične, ženstvene i intuvitvne, najbolje se osećaju u plavim tonovima koje ih podsećaju na nebo i more. A uz to izgledaju neodoljivo senzualno u plišanim autfitima, i ako im se pruži prilika provešće čitav dan u pidžamskom kompletu od ovog materijala. 
Modni genijalci rođeni u ovom znaku su legendarni Alexander McQueen i Givenchy, čije kreacije jednostavno ostavljaju bez daha!

Vodolija
21. januar - 19. februar

Povučeni i tihi ili ekscentrični i energični, u oba slučaja pitanje je šta zadovoljava kreativne i inteligentne vodolije? Kao jedan od temperamentnijih znakova, vodolije su originalne kako u životu tako i u modnom svetu. Vole sve što sija, sintetičke materijale sa srebrnim premazima, lureksom, protkane zlatnim nitima, šljokicama, perlama, kao i materijale čija se boja preliva. Vole električno plavu boju u svim nijansama, kobaltnu zelenu poput vode. 
Modni kreator rođen u znaku vodolije je Krizia.