Najbolji materijali za puff, zimske jakne i kapute

Ove sezone šuskavi materijali za izradu puff jakni, štepanih jakni  i mantila različitih modela i dužina, su ti koji donose novine u kategoriji ležernih komada odeće koji će vam hladne dane ućiniti toplijim.

Raincoat s step

Raincoat s step soft

Bez obizira da li se radi o ženskoj , muškoj Ili dečijoj jakni, ovaj sada kultni odevni predmet, osvežen je  kroz novu paletu boja: narandžastu, lavandu, kivi zelenu,  mint, royal plavu...
 

Raincoat s step fm

Viskozni veluri

Vuneni veluri

Žakardi 

Moderne jakne kaputi su vec nekoliko sezona najpopularniji i najnosiviji zimski modeli. Veću dozu šika i ekstravagancije ćete imati ako iskombinujete npr. kaputski štof – velur sa štepanim šuškavcem, baznom tkaninom za štepane jakne. Ova kombinacija i materijala i modela spaja eleganciju, kvalitet i udobnost, dajuci skroz nov i trendi izgled. Izuzetno popularna varijanta su i dugački štepani prsluci koji sa intervencijama u vidu rajsfešlusa (zip, zipper) mogu biti izvedeni iz jakni kaputa sa mogućnošcu skidanja rukava.
Ne zaboravite hit modni aksesoar – mix&match torba izrađena od istog šuškavog materijala kako biste upotpunili svoj najnoviji trendseterski izgled.

Pored toga koliko je neki model lep i atraktivan, u razmatranje koju zimsku jaknu kupiti, treba uzeti u obzir i karakteristike materijala od kojih su sašiveni izabrani modeli.
 

Pogledaj celu ponudu

Koji je najbolji materijal za jaknu – kaput?

Štepani šuškavci su ultralagani vrhunski materijali, koji kombinuju sintetičko punjenje sa izdržljivom, sjajnom ili matiranom tkaninom na površini.
Ove tekstilne tkanine se veoma jednostavno održavaju, brzo suše, a  zimske jakne, kaputi i prsluci  izrađeni od njih zauzimaju malo prostora i laki su za pakovanje, što nam je svima jako bitno tokom putovanja. Štepane tkanine imaju uglavnom, poliestersko  punjenje, deblje ili tanje, u zavisnosti od toga kom modelu su namenjene, npr. jakni ili prsluku i za koju namenu (zimska jakna, podjakna, lagani stepani prsluk... ). Idealne su za loše vremenske uslove jer zadrzavaju toplotu čak i kada je mokro, kao I svoj “puff efekat”.
Za lice ovih tkanina najčešće se koriste multifunkcionalni poliester ili najlon,  jer ovi materijali pružaju neverovatne performance na kiši, snegu (vodoodbojni su) i vetru a izgledaju veoma lepo. 
Raincoat (engleski naziv za materijale za kišu) pruža veliki komfor i udobnost,  jer se od njega šiju lagani i funkcionalni komadi odeće. 
Diskretan sjaj, različite vrste printova i premaza daju štepanim tkaninama modni pečat, te se mogu koristiti i za casual, street fashion, modne kolekcije.