Welcome to K-World

Svima su nam uvek potrebni novi izvori insipiracije i fascinacije, ovoga puta je red došao na Koreju. Estetika, moda, nega kože i lepote, pop trendovi – šta god da pomislite, korejski brendovi već dominiraju u tom polju. Dvehiljadedvadesete će biti obeležene K-modom, koja je spoj uticaja sa Zapada i jedinstvenog stila Južne Koreje, koji je poznat po tome što je izražajan i obeležen osećajem individualnosti.

Teksas

-

Nema sumnje da su dvehiljadedesete bile decenija uskih farmerki. Skinny je vladao planetom, ali sa tom vladavinom je završeno. Dok ulazimo u 2020-te, svedoci smo vraćanja farmerki sa širim nogavicama, manjim strukom i ravnijim/opuštenijim krojevima. Zovite ih “mom jeans” ili “boyfriend jeans”, samo prihvatite da ovaj trend vezan za k-modu uveliko dominira.

 

K-kežual

-

Trend ležerne, udobne odeće dizajnirane da bude pogodna i za vežbanje i za svakodnevno nošenje, ne pokazuje znake posustajanja. Naprotiv, modni znalci očekuju samo jačanje njegove popularnosti. K-brendovi se posebno ističu po zadovoljavanju ukusa ljubitelja ovog izgleda, koji ostaje i udoban i šik.

Logomanija

-

Nemojte da se plašite prevelikih logotipa, jer ih najnoviji trend diktira: što više i što veće. Jednom započeta logomanija pokazuje tendenciju daljeg cvetanja jer brendovi samo izbacuju sve više robe zasnovane na ovom trendu. Jedina preporuka je da, iako ste u logotipu od glave do pete, čuvate jednostavan izgled i istu paletu boja.

Tonovi rumenila

-

Ovaj minimalistički trend je postao hit sa rastom popularnosti korejske mode. Ružičasti i ljubičasti tonovi odeće zahtevaju nešto truda i uklapanja ostalih elemenata vašeg stila. Da biste pojačali efekat, pokušajte da uskladite tonove odeće tako da odgovaraju vašoj boji kose i šminke. Vredi se potruditi.

Blejzer sa karakterom

-

Ovo je jedan od najboljih i najbržih načina da “varate” kada želite da ostavite utisak i da izgledate stilizovano. Kada nemate rešenje – bacite se na blejzer! Izaberite predimenzionirani kroj ili upečatljiv print i izgledaćete kao da ste spremni za blog o uličnom stilu.

Korejski talas već uveliko menja modni svet, i globalno i viralno. Pridružite se!