3 materijala koji usklađuju modu i održivost

U današnjem svetu, moda i održivost sve više idu zajedno. Veliki broj svetskih brendova prepoznaje važnost očuvanja planete i okreće se materijalima koji imaju manji uticaj na životnu sredinu. 

Ovoga puta vam predstavljamo tri posebna materijala koja su savršena kombinacija kvaliteta, stila i odgovornosti - organski pamuk, modal i Mulberry svila.



 

Organski pamuk je postao sinonim za odgovornu modu. Evo nekoliko razloga zašto bi trebalo razmotriti uključivanje organskog pamuka u svoju proizvodnju:

1. Izdržljivost bez premca: vaše kolekcije će trajati duže i pružiti kvalitet koji vaši klijenti zaslužuju.

2. Smanjenje upotrebe hemikalija prilikom proizvodnje: organski pamuk se uzgaja bez upotrebe pesticida i drugih štetnih hemikalija. To znači da štitite svoje radnike, potrošače i životnu sredinu od toksičnih supstanci.

3. Udobnost i nežnost na koži: vaši kupci će ceniti kvalitet i osećati se dobro u odeći koju kreirate.

4. Zdravija opcija za osetljivu kožu: bez štetnih hemikalija, smanjuje rizik od iritacija i alergijskih reakcija.

5. Uključivanjem organskog pamuka u svoju proizvodnju, postajete deo odgovorne mode. Pokazujete da vam je stalo do očuvanja planete i da podržavate održive prakse.



 

Mulberry svila

Ova svila je najfinijeg kvaliteta na tržištu i ima sledeće prednosti:

1. Savršeno glatka, ima finu teksturu.

2. Izdržljiva i dugotrajna, što znači da će komadi garderobe koje dizajnirate dugo ostati savršeno očuvani.

3. Mulberry svila ima izvanrednu sposobnost upijanja, upija 3x više vlage od svoje težine. Ovo je posebno korisno za spavaće jastučnice i maske za spavanje, jer pomaže u održavanju prirodne vlažnosti kože i sprečava isušivanje tokom noći.

4.. Antialergijska i antibakterijska: osobe sa osetljivom kožom ili alergijama će ceniti ovu karakteristiku.

5. Sadrži 18 aminokiselina koje pružaju brojne blagodati za kožu i kosu.

6. Sprečava starenje kože: Zbog svog sastava i mekoće, Mulberry svila pomaže u održavanju hidratacije kože i sprečava pojavu bora i starenje kože.

7. 100% prirodni materijal koji se dobija od svilene bube, ekološki prihvatljiv izbor.

8. Dostupna u različitim težinama, 12 momme i 19 momme,  pa možete odabrati onu koja najbolje odgovara vašim potrebama i željama.

 

Modal je materijal koji kombinuje mekoću, prozračnost i ekološku osveštenost. Evo nekoliko prednosti koje nudi:

1. Modal pruža izuzetno mekan i svilenkast dodir, što ga čini idealnim za donje rublje i posteljinu. 

2. Zahvaljujući svojoj strukturi, ovo je vrlo prozračan materijal. To ga čini pogodnim za sportsku i svakodnevnu odeću, jer omogućava dobru ventilaciju i održava svežinu tokom nošenja.

3. Modal je čak 50% više upijajući od pamuka. Vaši komadi od ovog materijala će pružiti osećaj suvoće i udobnosti tokom čitavog dana, apsorbujući više vlage.

4. Poznat je po svojoj izdržljivosti i otpornosti. Može se nositi iznova i iznova, bez brige o oštećenjima ili propadanju kvaliteta.

5. Otporan na gužvanje i zadržava glatkoću čak i bez peglanja. 

6. Ima odličan pad koji vašu odeću čini elegantnijom. Istovremeno, modal pruža udobnost kao i sofisticirani izgled, pa je odličan izbor za različite stilove i prilike.

7. Proizvodi se od regenerativnih biljaka, a ovaj proces koristi manje hemikalija od drugih vrsta viskoze. Takođe, potpuno je biorazgradiv, što doprinosi očuvanju životne sredine.