Top 6 Google modnih trendova

Već 30 godina prate modne trendove uzduž i popreko :-D (Pariz, Milano, London, Njujork, Šangaj, Tokio, Seul… ) kroz sajmove, fashion week-ove, izveštaje i analitiku sa najpoznatijih portala kao što su WGSN, Textil Report, Pantone…
Ovoga puta su analizirale šta je to IN ili 5 modnih trendova koji prvi “iskaču” prilikom GOOGLE pretrage.
Moramo se pomirti sa činjenicom da se današnji korisinci umnogome oslanjaju na informacije koje dobijaju ovim putem kao nešto relevantno. 
Sudeći po Googlu, ovo su najbolji modeli i materijali koji će vas ove sezone učiniti zvezdom večeri, kraljicom zabave, uvećati broj lajkova na instagramu, učiniti vaše kolekcije najprodavanijim…

Ako vas, pak, brine da li će ovi trendovi sa svetskih pista “proći” na domaćem tržistu, pratite naše test or invest sugestije (u kojoj meri i koliko zastupiti određen model u kolekciji i koji materijali su najpogodniji i najatraktivniji).
 
I ne zaboravite - ne treba baš slepo pratiti trendove, već pokušati svemu tome dodati nešto svoje i stvarati unikatan, jedinstven stil!


 
KARGO PANTALONE ZA URBANE RATNICE

 
Ako već niste, obratite pažnju na kargo pantalone koje sa sobom donosi povratak ere
grungea 90-ih! Prostrani džepovi, široke nogavice, visok struk i multifunkcionalnost je ono što u poslednje vreme viđamo na svim uticajnijm influenserkama, a modne piste da i ne spominjemo (Prada, Louis Vuitton , Fendi, Sacai…)
Prilikom odabira materijala za pantalone vodite računa da pre svega bude praktičan i udoban, a mogućnosti izbora su neograničene - od kepera, futera, somota, pliša, štofa, satena, kože
Ovo je, definitivno, model u koji vredi uložiti, i zato samo napred - invest!
 
 Mi smo se odlučile za ova 3 materijala za kargo pantalone:


1. Koza Vis Leather Bonded 
2. Keper S Brokat
3. Stof V Prada



HALJINE U GRČKOM STILU ZA MODERNE BOGINJE 

U najnovojoj verziji grčke haljine, drapranje je podignuto na viši nivo, dopunjeno je izrezima i isečcima na pupku, asimetrijom i velikim brojem slojeva i nabora. Materijali za haljine u grčkom stilu prvenstveno treba da imaju dobar pad! Najbolje su luksuzne, mekane tkanine, lišene bilo kakvih dodatnih efekata i detalja.
Satenski materijali, prozračni šifoni, pletene ili tkane viskoze… na vama je izbor.
Grecian Glamour savršen je za ekskluzivne svečane haljine i moderne venčanice, ali budite obazirvi što se tiče njegove zastupljenosti u vašim kolekcijama. Za ovaj elegantan model naš savet je - test before invest!


1. Viskoza Pl. XT-20 Likra 
2. Košuljar S Crep Muslin
3. Košuljar Vis Chalis 



TUFNA, TUFNA, TUFNICA - VOJVOTKINJA, PRINCEZA, KRALJICA 
 

Bez obzira da li ste princeza, vojvotkinja ili “kraljica majka” rijalitija sa polka dots dezenom jednostavno nema greške (one design fits all!)! Dobro poznata, ali upečatljiva, klasična kombinacija #black&white tufni je uvek aktuelna u kolekcijma za žensku odeću, bez obizira da li više volite belu pozadinu sa crnim tačkama ili obratno! Različite veličine tufne, od sitnih pa sve do izuzetno krupnih ili kombinacija u jednom outfitu.
Tkanine na kojima ovaj razigrani, (Spottie Dottie) print izgleda i cool i kraljevski su lepršave viskoze, muslini, keperi, žerseji, lanovi
Ako se, ipak, dvoumite da li da uvrstite ovaj dezen u vaše kolekcije, imajte i ovu zanimljivu činjenicu na umu- naučno je dokazano da tufne izazivaju osećanja sreće i topline i bude pozitivnu energiju evocirajući na neka stara, bolja vremena.

Naše top 3  kraljice tufnice su u ovim tkaninama:


1. Košuljar S Peach Prt 
2. Košuljar Vis Chalis Prt
3. Lan Viskoza 10 Prt



UTICAJ GRACE JONES 

I osamdesete su opet tu: široka ramena, kožne jakne, kombinezoni sa kapuljačom i oui, oui, oui, neponovljiva Grace Jones! Ova legendarna muzičarka i muza nas je decenijama inspirisala glasom i izgledom. Dizajneri kao što su Saint Laurent and Alaïa integrisali su njeno nasleđe, naročito prepoznatljivu kapuljaču u svoje najnovije kolekcije i zvezda modnih pista je ponovo rođena!
Da li je naše podneblje spremno za ovakav novitet - nadamo se da jeste, ipak jedno veeeliko test za ovaj stil! Dobra vest je to što za reinterpretaciju trenda kroz dukseve sa kapuljačom i duge, uske suknje od trikotaznih stofova možete, pored pomenute kože, koristiti udobne, mekane trikotažne materijale najbolje od viskoze, pamuka ili mesavina kao što su viskozne pletenine, ribovi, ponte roma, futeri.


1. Rib Vis TT-120
2. Singl TT-13 Slub Prt 
3. Viskoza Pl. XT-20 Foil Prt 



MINI HALJINA

Definitivno komad za investiranje! “Minići” se vraćaju u brojnim oblicima i stilovima, a prikladni su za bilo koje doba dana i bilo koju priliku (u zavsnosti od dužine i materijala).  
Ovaj put su to haljine jednostavnog kroja koje se lako nose, akcenat je na materijalima, teksturama i efektima. Neka talasi svečanih materijala šljokica i kristala, sjajnih i metalik površina svetlucaju kroz vaše nove kolekcije. Koristite Pliš, Šljokice, Satene, Čipke…. i vidimo sa na doručku kod Tifanija!


1. Plis S Crushed 
2. Šljokice S Basic
3. Košuljar Co Cotton Voile 



MODERNO SVEČANO ODELO

Ako nas pitate (a i Google, naravno), dobro krojena odela uvek su dobra ideja. Za 2023. dizajneri vam pokazuju da, uz čiste linije i predivne materijale, klasična odela mogu biti sve samo ne dosadna. Najnoviji modeli brišu liniju između poslovnog i odela za zabavu.
Materijali za odela koji su ovoga puta u fokusu sateni, pliš, svetle boje u štofovima, čipke...
Ako pitate nas, a i google, još jedna dobra investicija.


1. Keper France Saten 
2. Cip S Cadeau Prt
3. Keper Strech Saten