Najbolji materijali za jesen
Trendovi

Najbolji materijali za jesen

Autor: Textil 11.07.2022 3min
Najbolji materijali za jesen

Najbolji materijali za jesenje kombinacije su, svakako, materijali za odela. U ovom tekstu glavna junakinja je ženski sako i i njena super moć, najbolja tkanina za odelo!

Tajna dobrog i elegatnog poslovnog ženskog sakoa leži upravo u odabiru kvalitetnog materijala koji dobro pada i koji se lako prilagođava svim modelima i krojevima. Ako želite da imate udoban i kvalitetan sako, koji nije potrebno svaki put nositi na hemijsko čišćenje, već ga možete oprati kod kuće (niska temperatura i manji broj obrtaja), onda su to ovi štofovi:

Pogledaj naš izbor ovde

Viskozni štofovi za sakoe

Viskozne tkanine i njihove mešavine pogodne su ne samo za jesen, već za bilo koju sezonu. To su mekani i udobni materijlai koji spadaju u trajne tkanine koje dišu i dugo zadržavaju oblik. Lagani su i prozračni, a ako imaju elastina u sastavu, veoma lako i lepo se održavaju i prilagođavaju telu. Ako u sastavu imaju i  poliester, manje se gužvaju.

Pogledaj naš izbor ovde

Štof v Prada

Iz širokog Textil asortimana, idealan izbor je, svakako, viskozni Štof V Prada, koji ima i poliester i likru pored viskoze. Ovaj vrhunski lagani štof najbolji je izbor za šivenje svih modela sakoa, pantalona, haljina, suknji i blejzera. Pogodan je i za hladne i za tople dane.Jednostavno - dobar štof za sve i u svim bojama!

Pogledaj naš izbor ovde

Novi poliesterski materijali za sakoe

Pored toga što su pristupačni, poliesterski materijali su, sa napretkom tekstilne industrije postali konkurentni prirodnim materijalima, jer ih svojim karakteristikama i izgledom oponašaju. Poslednjih godina, dosta se ulaže u tehnologije izrade i završne dorade ovih materijala: reciklirana vlakna, manja potrošnja vode, struje, bojenje u proizvodnjma sa novim sistemima filtriranja... Dodajte tome i same karakteristike tkanine kao, dobar pad, lako odžavanje, postojanost boja i trajnost... i sve to jesu velike prednosti ove vrste štofova. Svi veliki brendovi prate ove svetske trendove i prodaju odela i sakoe od polistera atraktivnog izgleda i elegantnih krojeva. I sto je najbolje, možete ih oprati u mašini, na 30 stepeni i maksimalno 900 obrtaja, okačiti i bez peglanja nositi ponovo!

Pogledaj naš izbor ovde

Štof P Fine Twill Lux

Iz grupe poliesterskih materijala za šivenje odela izdvajamo Štof P Fine Twill Lux poznat još pod nazivom Kadi materijal. Ovaj materiijal ima tvil tkanje sa karakterističnim dijagonalnim prugicama, a poseduje i pomalo sjajnu teksturu. Lepo drži formu, pa se može koristiti za klasična odela , sakoe, suknje za sve  sezone. Primena mu je široka, od njega se šiju još: haljine, mantili, prsluci , ležerne široke pantalone, kombinezoni. Raspolaže širokom paletom boja.

Najpopularniji model sakoa za ovu sezonu - oversize sako u jarkim bojama za modernu ženu

Ovi komforni komadi insiprisani vintidž stilom odišu samouverenošću i naglašavaju stil. Predimezionirani sako lako se uklapa i uz klasične pantalone i farmerke, a slaže se kako uz svečane haljine tako i uz trenerke. Naša preporuka je, budite smeli, pa osim klasičnih teget i crnih varijanti, probajte jarke boje - unestite energiju i “začinite” ovu sezonu!

Što se tiče materijala za ovaj popularni model, nećete pogrešiti ni ako se opredelite za kvalitene viskozne materijale niti za izdržljive poliesterske tkanine koje se lako održavaju.