Pamučna haljina, neočekivana i smela, zašto da ne

 
Pamučni, viskozni ili sintetički najfiniji materijali i moderan kroj čine da njihova nova kolekcija bude i moderna i održiva. Bilo da se bave visokom modom, ili kreiraju kolekcije za poznate brendove, modni kreatori su uvek ti koji diktiraju trendove, pomeraju granice i stvaraju nešto neočekivano.

Sledi kompletan vodič za raznolike materijale pomoću kojih ovi modni umetnici oduševljavaju svojim kreacijama i talentom.

Pamuk  

U Textilue ponudi, postoji veliki izbor različitih tkanja i tekstura poput poplina, voala, pamuka sa vezom, muslina (gaze), tako da lako možete pronaći ono što vam najviše odgovara.

Da li znate da odeća od pamuka traje godinama?
Karakteristika koja se najviše ceni kod pamuka je njegova izdržljivost. Ima visoku čvrstoću, a ujedno sposobnost da se rastegne i pritom ostane mekan i udoban za nošenje. Kada je mokar, pamučni materijal postaje 30 posto jači. Ovo omogućava da odeća od pamuka izdrži mnogo pranja, a da i dalje zadrži svoj kvalitet.
Sta mislite o pamučnoj haljini sa slike? 🤨



Strukirana duga haljina A kroja od KOS CO COTTON POP LIKRA L

Viskoza

Viskozni košuljarci su sjajan i danas vrlo popularan izbor.
Udobni, kvalitetni i pristupačni, savršeni za kreiranje lepršavih haljina, bluza, košulja i suknji koje se mogu nositi kroz sve sezone.

Da li je viskoza veštački ili prirodni materijal? Postoji dilema.
Krajem 19. veka viskoza je nastala kao zamena za svilu. Proizvodnja prirodne svile nije mogla da ide u korak sa potražnjom, pa se počelo sa proizvodnjom tkanina sličnih osobina, od kojih je jedna i viskoza, koja se često naziva veštačkom svilom.
Ovaj materijal se proizvodi od celuloze drveta i bambusa, ali i drugih biljaka poput soje ili šećerne trske, pa su neke vrste i vrlo slične pamuku. 

P.s. U ponudi je preko 50 boja i dezena, različitih gramaza! 😉

Dezenirana viskozna duga suknja od KOSULJAR VIS CHALIS PRT

Sintetički košuljari

Još jedno često pitanje:
Da li su sintetički košuljari dobar izbor za kolekcije?
Naš odgovor je da! Kako tehnologija napreduje, i poliester se menja. Danas se proizvodi sa svojstvima da hladi, da se ne gužva, da se brže suši, a i sve češće od recikliranih sirovina.
Kako se tekstilna industrija zalaže za održivu modu i društveno svesniji pristup, pravi je trenutak da u svoju kolekciju uključite poliesterske tkanine iz ove grupe.

Ako želite besprekoran komad u svojom kolekcijama, razmislite o nabavci najfinijih sintetičkih košuljara. 



Bluza na preklop sa 3/4 rukavom u kombinaciji sa suknjom
Ceo outfit od KOSULJAR S SATEN LUX